Ha úgy érzed, hogy nincs elég energiád, fáradt vagy és kimerült, érdemes megvizsgálnod azt is, hogy épp kik vannak a környezetedben. Kik azok, akikkel nap mint nap találkozol, beszélsz, és hatással vannak rád.

Érdemes megfigyelned, hogy amikor találkozol egy-egy személlyel, hogyan érzed magad. Hogy érzed magad, mielőtt beszéltetek volna és hogyan érzed magad ezután. Vajon jó érzéssel töltött-e el a találkozás, vagy inkább energiát veszítettél ezáltal.

Nem csak egy-egy személlyel történő kapcsolatot érdemes megvizsgálni, hanem bizonyos csoportokat is, amiknek tagja vagy. Lehet ez munkahelyi, baráti, családi vagy bármilyen más csoport.

Miután megfigyelted magad, milyen érzéseket váltanak ki belőled ezek a személyek, vagy csoportok, tudatosabban dolgozhatsz azon, hogy változtass a hozzáállásodon.

Megfogalmazhatod magadban, mik azok a konkrét dolgok, amik elveszik az energiádat, amik miatt nem érzed maradéktalanul jól magad bizonyos emberekkel. Ha mindezekkel tisztában vagy, akkor már csak azt kell megoldanod, hogy kevesebb időt és energiát fordíts azokra, akik elveszik az energiádat, és több időt tölts azokkal, akik közelsége jó érzéssel tölt el. Újabb kapcsolatokat pedig már sokkal tudatosabban tudsz létrehozni.

A kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/9077636741660887/

G-Y6ZRVFWYCY