Egyszerűség

A kínai asztrológia mutatta meg számomra a dolgok egyszerűségét. Azt, hogy például mennyire egyszerűen le lehet írni minden élő és élettelen dolog minőségét az öt őselem segítségével. Ez az öt őselem: a Föld, a Fém, a Víz, a Fa és a Tűz.

Hogy kicsit árnyaltabb legyen a kép, a kínai asztrológia az öt őselemet jin és jang minőségekre is felosztotta. Így lett tíz olyan elem, aminek megléte vagy hiánya és egymáshoz való viszonya meghatározza személyiségünket, tulajdonságainkat, adottságainkat és életfeladatainkat a horoszkópunk alapján.

Elég csak elképzelni és ráhangolódni bármelyik őselemre és már jönnek is a gondolatok, az intuíciók. Ezért is szokták mondani, hogy a kínai asztrológia az analógiák tana. Épp az egyszerűsége lehet a kulcsa annak, hogy ez a több ezer éves tan fenn tudott maradni és kisebb nagyobb változásokkal jelenleg is borzasztóan nagy segítséget tud nyújtani önmagunk megismerésében, ezáltal pedig a saját életünk tudatosabb megélésében és a jövőnk formálásában.

 

Intuíció

Az intuíció valójában egy olyan tudást jelent, ami mindenféle átgondolást, vagy logikus okfejtést nélkülöz. Ez a megérzés, belső hang vagy nevezhetjük hatodik érzéknek is, mindig a megfelelő pillanatban jön. A kérdés az, hogy amikor jön, hallgatunk-e rá. Egyáltalán észrevesszük-e, vagy inkább félresöpörjük. Tapasztalataim szerint általában akkor söpörjük félre, amikor nem illik bele az elképzeléseinkbe, vagy komfortzónán kívül esik az a cselekvés, amit a megérzésünk sugall.

 

Tudás

Azt mondják, a tudás hatalom. Valóban az, de hatalmas felelősség is, hogy ki milyen célra használja. Képes-e és akarja-e valaki a saját és mások javára használni a tudását?

Sokszor hozunk olyan döntéseket és teszünk olyan dolgokat, amikről pontosan tudjuk, hogy számunkra negatív hatása lesz. Pontosan tudjuk, hogy nem jó nekünk, mégis megtesszük. Van, hogy mások kérései, elvárásai miatt, lehet azért, mert félünk, hogy talán nem fognak szeretni, esetleg a megszokásaink befolyásolnak.

Amikor érezzük és tudjuk is, hogy mit kellene tennünk, mégis máshogy cselekszünk, nő a feszültség bennünk, amivel szintén magunknak ártunk. Hosszútávon pedig ez súlyosabb következményekkel is járhat.

 

Mindenesetre, ha leegyszerűsítjük a dolgokat, hallgatunk az intuícióinkra és tudásunkat saját és mások javára fordítjuk, rengeteget teszünk önmagunkért. Azért, hogy jól legyünk és kiegyensúlyozottan, harmóniában éljük a mindennapjainkat.

 

A kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/397090892126190276/

 

G-Y6ZRVFWYCY