Miért ragaszkodunk ahhoz, ami nekünk nem jó?

Nagyon erősen tudunk ragaszkodni olyan számunkra káros szokásokhoz, hibás viselkedési mintákhoz, amiket korábban tanítottak meg nekünk. Még akkor is, ha számunkra ez egyáltalán nem jó. A szülők, a tanáraink, a barátaink, a mestereink mind-mind a legjobb tudásuk szerint adtak nekünk tanácsokat, mondtak kritikát és formáltak bennünket. Jó esetben szeretettel és jóindulattal tették ezt.

Mégis előfordulhat, hogy mindaz a sok szeretet és jó szándék, amit kaptunk, a mi személyiségünket és egyéniségünket nem tudta emelni, vagy talán még rombolta is. Azért, mert máshogy működünk. Lehet, hogy személyiségünk eltér az átlagostól. Az adottságaink, a képességeink különböznek a nagy többségtől. Lehet, hogy más megerősítésekre, más inspirációkra lenne szükségünk, mint amit eddig kaptunk.

 

Miért veszíthetünk az energiánkból?

Ha azoktól az emberektől, akikkel napi szinten találkozunk, teljesen más energiákat kapunk, mint amire szükségünk lenne, más értékrendet képviselnek, mint amit mi, máshogy gondolkoznak, azt vehetjük észre, hogy egyre rosszabbul érezzük magunkat. Közelükben ahelyett, hogy töltődnénk, veszítünk az energiánkból, hiszen próbálunk alkalmazkodni és megfelelni az elvárásoknak. Ráadásul még lelkiismeret furdalásunk is lehet, mert úgy érezzük, hogy nem tudunk eleget tenni mások kéréseinek, elvárásainak. Mindezért pedig hajlamosak lehetünk magunkat hibáztatni.

 

Mit adhat az asztrológiai elemzés?

Amikor egy ilyen borzasztóan feszült helyzetben hozzám – mint asztrológus – fordul valaki, még sejtelme sincs, hogy mi lenne a megoldás. Mi lehet az oka, az ő diszharmóniájának. Csak érez dolgokat. Érzi, hogy valami nem stimmel, hogy valamin változtatni kellene.

Az esetek zömében az asztrológiai elemzés alátámasztja a hozzám fordulók megérzéseit. Megerősítést ad abban, hogy valóban szükséges változtatni, szükséges meghozni kemény döntéseket önmagunkért, hogy jobban legyünk és önazonosak lehessünk.

Az asztrológiai elemzés segít abban, hogy tisztábban lássa valaki önmagát. Meg tudja, milyen életfeladatai, milyen erőforrásai, milyen képességei és adottságai vannak, és hogyan tudja ezt használni. De mindez önmagában kevés. A tényleges munka csak ezután kezdődik. Amikor meghozzuk önmagunkért a legkeményebb döntéseket és minden pillanatban próbálunk önazonosak maradni, kiállni az érdekeinkért.

 

A kép forrása: https://hu.pinterest.com/pin/738520038895707300/

G-Y6ZRVFWYCY